Роботи з благоустрою території схилів поруч з Kandinsky Odessa Residence розпочнуться восени 2018

Роботи з благоустрою території схилів поруч з Kandinsky Odessa Residence розпочнуться восени 2018

31 травня в Impact Hub відбулася презентація результатів воркшопу «Одеські схили», присвяченого благоустрою частини парку «Ювілейний», яка умовно обмежена Шампанським і Санаторним провулками та межує з Kandinsky Odessa Residence.

У воркшопі, який проходив 11-13 травня, у складі трьох команд взяли участь місцеві мешканці, архітектори, біологи, соціологи, дизайнери та урбаністи. Вони аналізували стейкхолдерів, які впливають на реновацію території схилів, і розробляли план реалізації стратегічних цілей. Щоб напрацювання команд були більш зважені та грунтувалися на глибокому розумінні території, у співпраці з Urban Inst. були проведені просторові та соціологічні дослідження.

У привітанні до учасників презентації В`ячеслав Бондарчук розповів про причини, що спонукали компанію залучити місцевих мешканців і фахівців до розробки концепції благоустрою схилів поруч з Kandinsky Odessa Residence. «Для нас важливо, щоб одесити полюбили проект, який ми реалізуємо. Оскільки Одеса має унікальну ідентичність, ми вирішили залучити місцевих стейкхолдерів до розробки концепції благоустрою », — розповів він.

Модератор заходу Юрій Грановський, «Агенти змін», зазначив, що запорука створення сталого проекту полягає в залученні всіх зацікавлених сторін, адже партисипація є інструментом реалізації права на місто та дозволяє формувати якісні рішення. Також він розповів про цілі воркшопу, серед яких:

  • аналіз потенціалу території;
  • формування бачення її майбутнього;
  • створення стратегії розвитку;
  • концепція розвитку.

 

Кирило Ліпатов, Urban Inst, розповів про соціологічне дослідження парку «Ювілейний», яке було використано як вихідні дані для воркшопу.

Виступ Костянтина Ємельянова, Urban Inst, було присвячено перевагам, проблемам і можливостям території. За його словами, виявлення потенціалу та формування стратегії розвитку місцевості є основним етапом процесу благоустрою.

Учасник воркшопу, ландшафтний дизайнер Максим Коцюба, розповів про процес знайомства й осмислення території схилів.

Всебічне вивчення місцевості в процесі воркшопу дозволило сформувати стратагему, яка визначила послідовність кроків для досягнення стратегічних цілей. Ця стратагема взята за основу при визначенні наступних спільних кроків учасників процесу. Серед стратегічних цілей:

  • створення проектної команди;
  • трансляція цінностей і пошук партнерів;
  • програмування та посилення практик використання всіх рівнів території;
  • базовий набір тактичних інфраструктурних рішень;
  • проведення відкритого всеукраїнського конкурсу проектів.

 

Нарешті, учасникам презентації була представлена ​​схема подальшої роботи з благоустрою схилів.

Наступним етапом перетворення території, що межує з Kandinsky Odessa Residence, стане розробка детального технічного завдання на проектування, яке буде представлено в кінці літа 2018 року.

В`ячеслав Бондарчук підкреслив, що роботи з благоустрою ділянки почнуться восени та будуть повністю завершені до закінчення будівництва, а територія буде передана на баланс міста.

Повернутися до новин

Відділ продажу:

  • м. Одеса, Французький бульвар, 63/65
  • info@kandinsky-residence.com.ua
  • пн - пт, 10.00 - 18.00
  • сб - нд, за попереднім записом